Haal het meeste uit je maaltijden: opwarmtips voor kant-en-klaar maaltijden van Jan!  

We streven ernaar om niet alleen heerlijke, maar ook gemakkelijke maaltijdoplossingen te bieden. Onze kant-en-klaar maaltijden zijn perfect voor drukke dagen, wanneer je wel een voedzame maaltijd wilt, maar geen tijd hebt om te koken. Om ervoor te zorgen dat elke maaltijd zo lekker mogelijk is, hebben we hier enkele tips voor het opwarmen van je gerechten. 

In de oven 

Voor wie houdt van een gelijkmatig verwarmde maaltijd met een perfecte textuur, is de oven de beste keuze. Verwarm je oven voor op 160 graden Celsius en plaats de maaltijd erin voor ongeveer 30 minuten. Dit zorgt voor een gelijkmatige opwarming die de smaken goed doet uitkomen en geeft eventueel een lekker krokant laagje waar dat gewenst is. 

In de magnetron 

Als je minder tijd hebt en snel wilt genieten van je maaltijd, is de magnetron een uitstekend alternatief. Plaats de maaltijd in de magnetron op 700 watt en verwarm voor 3,5 minuut. Een goede tip is om de maaltijd halverwege, na ongeveer 2 minuten, even door te scheppen. Dit helpt om de warmte gelijkmatig te verdelen en voorkomt koude plekken in je maaltijd. 

In de pan

Voor de liefhebbers van traditioneel koken is opwarmen in de pan op het fornuis een uitstekende methode. Gebruik een pan met een goede antiaanbaklaag, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Dit helpt om de warmte gelijkmatig te verspreiden en behoudt het vocht in de maaltijd, waardoor deze niet uitdroogt. Roer af en toe om te zorgen dat niets aan de bodem blijft plakken. 

Extra tip 

Voor alle opwarmmethodes, zorg ervoor dat de maaltijden in geschikte bakjes zitten. Als je maaltijd uit meerdere componenten bestaat die verschillend opwarmen, overweeg dan om de ingrediënten gescheiden te verwarmen voor het beste resultaat. Je krijgt van ons je maaltijd altijd in een bakje gebaseerd op hoe je je maaltijd opwarmt!

Het genieten van een maaltijd gaat niet alleen om het eten zelf, maar ook om de bereiding ervan. Met deze opwarmtips van Jan! ben je altijd verzekerd van een warm, voedzaam, en heerlijk diner dat zo goed mogelijk aan jouw tafel komt. 

Probeer het zelf en ervaar, het gemak en de smaak van onze zorgvuldig bereide kant-en-klaar maaltijden. Ideaal voor de momenten dat je wel wat extra tijd kunt gebruiken. Smakelijk eten!