Jan Dros, groente- en fruitspecialist in Schoonhoven en omgeving

Jan Dros Lekker eten bestaat 40 jaar!

  • 1 minuten leestijd
  • 1 april 2022

Jan Dros Lekker eten bestaat 40 jaar

Op 1 april 1982 opende Jan Dros voor het eerst zijn deuren in de Lopikerstraat. We hebben dit 40-jarig jubileum groots gevierd: de hele week hadden we leuke aanbiedingen in de winkel en op onze sociale media blikken we regelmatig terug op de afgelopen 40 jaar met foto’s, video’s en herinneringen uit de oude doos.

Jan Dros Lekker eten bestaat 40 jaar!

Jan is niet de eerste groenteman in het pand in de Lopikerstraat. In 1982 nam hij de winkel over van Jan den Braber, die op zijn beurt het bedrijf van Aris Oosterom had voortgezet. De winkel is daarmee al ruim 80 jaar dé plek in Schoonhoven voor de heerlijkste groente en fruit.

Jan, geboren in een echte groentefamilie, drukte in 1982 meteen een stempel op de zaak door gesneden groenten en rauwkost te gaan verkopen uit een gekoelde toonbank. Sindsdien is er veel veranderd en inmiddels is het assortiment uitgebreid met salades, fruitsappen, kant-en-klaarmaaltijden en desserts.

Op onze sociale media blikken we het hele jaar nog terug op 40 bijzondere jaren. Intussen zijn we ook heel benieuwd wat er in de toekomst gaat gebeuren!