Jan Dros, groente- en fruitspecialist in Schoonhoven en omgeving

Jan Dros Lekker eten bestaat 40 jaar!

  • 1 minuten leestijd
  • 28 oktober 2011

Heropening Jan Dros

Bijna dertig jaar geleden nam Jan Dros de groentewinkel van Jan de Braber over in de Lopikerstraat te Schoonhoven. Jan, geboren in een echte groentespecialistenfamilie die bekend is in Gouda en omstreken, drukte meteen een stempel op de zaak door gesneden groenten en rauwkost te gaan verkopen uit een gekoelde toonbank.

Jan Dros groente-en fruitspecialist in Schoonhoven

Deze passie voor gesneden groenten van Jan kwam niet alleen voor in de winkel tot uiting, maar ook achter; er werd niet uitsluitend gesneden voor eigen gebruik, maar ook voor verschillende bedrijven en andere winkels. Dit leidde in 2007 tot de realisatie van een compleet nieuwe en moderne snijruimte en keuken.

De eigen winkel leed hier echter niet onder, want in 2007 werd Jan Dros -na 3 onaangekondigde bedrijfsbezoeken- uitgeroepen tot ‘de beste echte Groenteman van het jaar’. In 2008 en 2009 werd er een plek in de top 5 behaald van deze prestigieuze verkiezing.

Intussen werd er nog steeds gekeken naar volgende stappen om de consument zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Dit resulteerde in een verbouwing van de winkel. Op vrijdag 28 oktober 2011 ging de winkel weer open. Een winkel die weer voldoet aan de eisen van deze tijd, met nog meer lekkere en gezonde producten. En dat is niet alles: ze zijn verhuisd! En wel van achter de toonbank naar voor de toonbank.

Jan Dros groente-en fruitspecialist in Schoonhoven levert catering aan huis

In de nieuwe winkel gaat u met een mandje door de winkel. Iemand met een kleine boodschap of grote haast kan het grootste deel van zijn boodschappen zelf pakken, maar natuurlijk staat er ook altijd iemand klaar om te helpen en advies te geven.