Custom videos are not supported yet :(

Jan Dros | Lekker eten
In het nieuws

Coronavirus

22 maart 2020

Lieve klanten,

Ook wij willen jullie zo comfortabel mogelijk blijven helpen ondanks de Corona uitbraak. We gaan extra vroeg open en zetten de deur wagenwijd open. We blijven zoveel mogelijk achter de counter en houden afstand van elkaar.

Wil je graag dat we je boodschappen alvast verzamelen? Bel ons dan met je bestelling op: 0182 382680 of mail info@jandros.nl.

Vriendelijke groet,

Jan Dros en medewerkers

Kerstproeverij vrijdag 13 december 2019

1 oktober 2019

Vrijdagavond 13 december werd door Jan Dros lekker eten een gezellige avond georganiseerd. De klanten konden alvast alle producten die Jan Dros voor de kerst ging verkopen, komen proeven. Onder het genot van een drankje kon men proeven wat de kok & de patissier allemaal bereid hadden.

De jaarlijkse proeverij is een traditie geworden voor de klanten van Jan Dros lekker eten. We hopen alle aanwezige vol inspiratie en ideeën voor de Kerst weer naar huis gaan.

Jan Dros Lekker eten bekroond met 2 sterren

14 december 2017

Bij de landelijke verkiezingen “Groenteman met Ster 2017” is: “Jan Dros Lekker eten” uit Schoonhoven bekroond met twee sterren. Vorig jaar verdiende de groentewinkel al één ster. Nadat zij de uitdaging opnieuw aangingen en zij de verbeterpunten van de eerste editie “Groenteman met ster” met veel enthousiasme hebben aangepakt, is het Jan en Else Dros, samen met hun geweldige team, gelukt om ook die tweede ster binnen te halen.

Ondernemersechtpaar Jan en Else zijn bijzonder trots op de bekroning. “Wij doen en kunnen dit niet alleen, we hebben een vast team medewerkers die elk hun eigen rol binnen het bedrijf spelen. En alleen dankzij onze gezamenlijke ambitie, passie en vakmanschap is het gelukt om bekroond te worden als één van de beste groentespecialisten van Nederland”. Tijdens de beoordeling wordt niet alleen de kwaliteit en versheid van de produkten onder de loep genomen. Nee het hele plaatje binnen het bedrijf moet kloppen. Van hygiënecodes, tot personeelsbeleid en van verpakkingen tot productpresentatie; alles wordt, door een vakkundige controleur of door een mystery shopper, onderzocht en meegenomen in het oordeel van de jury.

Niet alleen voor de beste salades, groente, fruit en traiteur is Jan Dros Lekker eten een begrip in Schoonhoven en omgeving. Sinds begin van het jaar verzorgt de Groenteman met Ster ook een aantal malen per week de maaltijden van Tafeltje Dekje. Tot ieders tevredenheid worden de maaltijden door de vrijwilligers van de SWOS aan huis bezorgd. Dit concept heeft Jan Dros inmiddels uitgebreid met een dagelijkse ronde langs het bedrijventerrein in Schoonhoven oost. ‘s Morgens verzorgt Else een e-mail met de maaltijden van de dag waarop werknemers kunnen inschrijven en rond etenstijd worden de verse, gezonde en gevarieerde maaltijden warm op de werkplek afgeleverd.

Sterwinkel Jan Dros straalt kwaliteit uit

Lokale publiciteit over deelname aan Groenteman met Ster levert mooie samenwerking op met Tafeltje Dekje

1 juni 2017

Jan Dros lekker eten! is een begrip in Schoonhoven. Vanuit de winkel aan de Lopikerstraat verkopen zij zes dagen per week verse groenten en fruit. Daarnaast hebben zij een ruim assortiment salades, fruitsappen, kant-en-klaarmaaltijden en desserts. Dit jaar bestaat de winkel 35 jaar, een mooi kroonjaar dat ondernemersechtpaar Jan en Else Dros niet onopgemerkt voorbij zal laten gaan. Na het behalen van een felbegeerde ster in de verkiezing Groenteman met Ster vorig jaar, hebben zij de smaak te pakken en willen zij samen met hun enthousiaste team ervoor gaan om dit jaar meer sterren te bemachtigen.

Hoe vergaat het een winnaar van een ster in een tweede editie van Groenteman met Ster en welke zaken zijn er mogelijk ten goede veranderd na deelname vorig jaar? Met die vragen stap ik om 09.30 uur binnen in de goedgevulde winkel bij Jan en Else Dros om eens te vragen hoe zij dit jaar ‘in de wedstrijd zitten’. Dit is niet helemaal de juiste uitdrukking, omdat Groenteman met Ster geen wedstrijd is tussen groentespecialisten, maar een aantrekkelijke ‘tool’ als ondernemer om goed inzicht te krijgen in je bedrijfsvoering en waar mogelijk deze te verbeteren. Tevens kun je het – naast een totale check-up van je winkel – als middel inzetten om je bedrijf in de spotlights te zetten.

Tafeltje Dekje Tafeltje Dekje: dat smaakt letterlijk en figuurlijk naar meer! Want sinds begin dit jaar worden nu met succes en tot ieders tevredenheid drie keer per week de door Jan Dros vers bereide maaltijden middels de vrijwilligers van SWOS aan huis bezorgd. Uit een wekelijkse menulijst kan men zelf een keuze maken uit de verschillende maaltijden.

Else vervolgt: “Wij zijn blij met deze ontwikkeling, want het levert ons bedrijf iedere week substantieel meer omzet op. Natuurlijk is het ook meer werk, maar dat moet je goed en efficiënt organiseren. Dat we het veel drukker hebben gekregen zet ons ook weer aan het denken over het eventueel verbouwen en op termijn mogelijk uitbreiden van ons bedrijf.”

Na het aanhoren van dit mooie nieuws, kijk ik nog eens om me heen. De winkel oogt fris en kleurrijk door alle verschillende onderscheidende groente en fruit producten. Bij het zien van al dit lekkers loopt het water me in de mond. Hier is duidelijk oog voor detail. Else vraagt of ik ook de rest wil zien? “Leuk!”, zeg ik en trots laat zij mij achter de winkel, de productie- en opslagruimte zien. Het ziet er allemaal goed georganiseerd en keurig netjes uit.

Momenteel loopt de meetronde Achterkant. De hygiënemetingen zijn uitgevoerd en ook vakjurygesprek met Gerard Schraverus heeft plaatsgevonden. “Het was net als vorig jaar een lang, maar weer leerzaam gesprek met Gerard.” Op mijn vraag aan Else of ze heeft gemerkt dat er in dit gesprek, een soort verdieping was ten opzichte van vorig jaar, omdat je kan voortborduren op de constateringen van vorig jaar antwoordt Else: “Oh jazeker, door onze deelname en zeker door het gesprek van vorig jaar hebben wij veel geleerd en aangepakt. Wij zijn vooral met de winkel bezig, want die moet er goed en gevuld uitzien, maar voor de rest hadden we dus niet alles goed op papier staan. Het zit wel allemaal in ons hoofd, maar door vorig jaar hebben we ervoor gezorgd dat alles wel op papier is vastgelegd. Dat soort dingen daar leer je wel van, je gaat er veel meer over nadenken.”

“Verder hebben wij direct werk gemaakt van een aantal zaken die tijdens de vakjury gesprekken en uit de rapportages zijn gekomen. Zoals het maken van mooie signingborden waarop staat welke producten en service wij te bieden hebben, alsmede een duidelijk bord met de opening- en sluitingstijden van de winkel, een ster op de voorgevel en beide winkelruiten en op de buizen van de jongens en op de bedrijfsbus. Maar ja, laten we hopen dat het er dit jaar drie worden”, besluit Else lachend.

Bij het verlaten van de winkel wens ik hen veel succes toe en zeg hen allen graag te zien op de Sterrenuitreiking op zaterdag 7 oktober in Nijkerk. “Ja, roept Else we komen dit keer niet met z’n tweeën, want die spanning die we vorig jaar hebben gevoeld, dat was wat! We willen nu liefst het hele team erbij hebben.” Ik antwoord dat dat zeker een goed plan is, want het is tenslotte een prestatie die je met je hele team hebt behaald. Ik hoop voor hen dat het dit jaar weer een spannende avond wordt, want dat hoort er ook een beetje bij, met een mooie succesvolle afsluiting van de verkiezing. Hoeveel sterren het worden? We gaan het zien in oktober.

Jan Dros: nu ook voor ‘tafeltje-dekje’

25 april 2017

2017 is nu al een bijzonder jaar voor Jan Dros. De actieve ondernemer viert een jubileum (35 jaar) en startte onlangs, in samenwerking met stichting SWOS, met het bezorgen van kant-en-klare maaltijden bij ouderen thuis. Jan Dros ziet er deze namiddag nog fris uit voor iemand die iedere werkdag al om 4 uur in de winkel staat om de eerste voorbereidingen te treffen voor de dagelijkse maaltijden. Veel klanten weten hierdoor de verswinkel in hartje Schoonhoven te vinden. “35 jaar geleden waren we de eerste in de regio die startte met voorgesneden groente. Gemak dient immers de mens. Anno 2017 zijn we enkele stappen verder en bedienen we klanten met kant-en-klare maaltijden op maat”, stelt Jan Dros, die met zijn team maaltijden samenstelt die niet alleen dagvers zijn, maar ook geen E-nummers en conserveringsmiddelen bevatten. De groenten in de gerechten zijn onbespoten/biologisch en het vlees is van de keurslager.

De versspecialist startte onlangs een samenwerking met stichting SWOS om ook ouderen iedere dag thuis te laten genieten van een kwalitatief goede en gevarieerde maaltijd. “De maaltijden worden drie keer per week door de vrijwilligers op vaste tijdstippen rondgebracht in Schoonhoven. Daarnaast voorzien we zelf iedere vrijdag ouderen in Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude en omgeving op bestelling van maaltijden en vers fruit.”

De doelgroep is divers. “Het betreft vooral zelfstandig wonende ouderen, die niet meer zelf willen of kunnen koken. Of ouderen die tijdelijk uit de running zijn, bijvoorbeeld vanwege een operatie. Voor deelname aan de service hoeft men niet voor iedere dag een maaltijd te bestellen. Voor één of enkele dagen per week is ook mogelijk.” Per week is er de keuze uit 21 gerechten, bestaande uit drie hoofdgerechten per dag, eventueel aangevuld met een voor- en nagerecht. Jan Dros en medewerkers bereiden zeker niet alleen de ‘geijkte’ maaltijden. Zo vermeldt de menulijst onder andere ook paddenstoelensoep en zalmmootjes. Voor meer informatie over deze maaltijdservice: Stichting SWOS (0182-381227) of Jan Dros (0182-382680).

In de winkel -’Jan Dros Lekker Eten’ aan de Lopikerstraat- is voor de kanten-klare maaltijden een vaste plaats ingeruimd. Daarnaast levert de versspecialist dagelijks aan bedrijven in de Zilverstad en omgeving, bijvoorbeeld voor de werknemers die overwerken. Jan Dros en zijn team zetten ook dit jaar de schouders onder het verder perfectioneren van het bedrijfsproces. “Afgelopen jaar kregen we in de verkiezing ‘Groenteman met een Ster’ onze eerste ster. Dit jaar gaan we hopelijk op herhaling. Medewerkers van de verkiezing komen opnieuw een kijkje achter de schermen nemen, waarbij ze alle facetten, waaronder hygiëne, onder de loep nemen. Daarnaast kunnen we mysterie shoppers in de winkel verwachten. We zien de uitkomst met vertrouwen tegemoet en hopen natuurlijk op een tweede ster.”

Maaltijdservice Jan Dros Lekker Eten

18 april 2017

Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar voor Jan Dros Lekker Eten. Het bedrijf deed mee met de verkiezing “Groenteman met een Ster” en kreeg daarbij een ster. In hetzelfde jaar werd het bedrijf ook genomineerd voor de Ondernemersprijs Midden Holland, waarbij de groentewinkel binnen de top drie viel in de categorie “Detailhandel & Horeca”. De beoordelings- en juryrapporten van beide uitreiking waren zeer lovend en gaven extra energie en enthousiasme voor de komende tijd.

Ook 2017 belooft namelijk een bijzonder jaar te worden. Dit jaar zit Jan Dros (1958) namelijk 35 jaar met zijn winkel en bedrijf in de Lopikerstraat te Schoonhoven. Daarnaast verzorgt hij sinds januari de maaltijden die door de vrijwilligers van de SWOS bij een groot aantal ouderen worden bezorgd. De maaltijden worden drie keer per week door de vrijwilligers rondgebracht in Schoonhoven. Dit zorgt er niet alleen voor dat vele ouderen nu toch dagelijks verse, lekkere en gezonde maaltijden eten, maar ook dat er regelmatig persoonlijk contact plaatsvindt tussen de ouderen en vrijwillgers. Ook buiten Schoonhoven wordt er bezorgd. Op elke vrijdag worden mensen in Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude en omgeving van maaltijden en vers fruit voorzien.

De maaltijden worden dagvers door de koks van Jan Dros bereid. “Er is niets gezonder dan vers”, stelt Jan, “aan veel kant-en-klaarmaaltijden zijn E-nummers, zout en suiker toegevoegd. Onze maaltijden zijn dagvers en hebben deze ongezonde toevoegingen dan ook niet nodig.” Per dag is er keuze uit drie, steeds andere, maaltijden, bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht.

Inlichtingen over de maaltijdservice kunt u krijgen bij Stichting SWOS welzijn en ondersteuning (tel. (0182) 381227) of bij Jan Dros lekker eten (tel. (0182) 382680).

Maaltijdservice van Jan Dros

18 april 2017

Met de maaltijdservice van Jan Dros, ook wel tafeltje-dek-je genoemd, is het mogelijk om elke dag te genieten van een verse warme maaltijd. 'Er is niets gezonder dan vers', stelt Jan Dros. 'Aan veel kant-en-maaltijd zijn verkeerde E-nummers en suikers toegevoegd. Onze maaltijden zijn dagvers en hebben deze ongezonde toevoegingen dan ook niet nodig.'

Kunt u thuis niet (meer) koken en is een dagelijkse gang naar het Dienstencentrum voor u niet mogelijk, dan kunnen wij ervoor zorgen dat onze vrijwilligers een verse maaltijd bij u thuis bezorgen.

U kunt kiezen uit verschillende soorten voor-, hoofd-, en nagerechten die door onze koks dagelijks vers worden bereid.

Inlichtingen over de maaltijdservice kunt u krijgen bij Stichting SWOS welzijn en ondersteuning, telefoon (0182) 38 12 27 of bij Jan Dros lekker eten, telefoon (0182) 382680.

Jan Dros gaat voor onderscheiding

Jan Dros Lekker Eten gaat voor volgende onderscheiding: genomineerd voor Ondernemersprijs Midden-Holland

12 december 2016

Na een ster te hebben gewonnen bij de verkiezing Groenteman met Ster in september van dit jaar, maakt de winkel van Jan en Else Dros in Schoonhoven opnieuw kans op een prestigieuze prijs! Ze zijn namelijk genomineerd voor ‘de Ondernemersprijs Midden-Holland’.

In drie categorieën zijn uit een lange lijst van voorgedragen kandidaten elk drie bedrijven geselecteerd op basis van vooraf gestelde criteria. De genomineerden in de categorie Horeca & Detailhandel zijn: Jan Dros Puur Natuur, De Florijn en Choco/Kado De Berekuil.

We spraken een enthousiaste Jan Dros na de pitch waarbij zij aan de jury moesten presenteren waarom zij deze ondernemersprijs meer dan verdiende. Op 8 december ontmoetten ze de juryleden nogmaals toen zij de winkel bezochten. Een dag later werd er gefilmd in de zaak voor een professionele promotiefilm voor tijdens de uitreiking. Hierover schrijft Else op Facebook: “Frans kon bijna niet stoppen met filmen, hij was onder de indruk van de kleurenpracht, de medewerkers en de productieruimte. #trots #zilverstad #schoonhoven”

Op maandag 16 januari a.s. vindt de awarduitreiking voor de beste onderneming uit Midden Holland plaats in De Goudse Schouwburg te Gouda. Verdere informatie vind u op www.businesseventmiddenholland.nl.

Nominatie Ondernemersprijs Midden-Holland 2017

9 november 2016

De jurycommissie van de Ondernemersprijs Midden Holland heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de derde editie van dit netwerkevenement.

In drie categorieën zijn, op basis van vooraf gestelde criteria, uit een lange lijst van voorgedragen kandidaten elk drie bedrijven geselecteerd.

Jan Dros Puur Natuur is samen met De Berekuil en De Florijn genomineerd in de categorie Detailhandel & Horeca.

Op 17 november moeten alle genomineerden zich middels een pitch presenteren aan de jury, en in de komende periode zullen de juryleden de bedrijven ook persoonlijk bezoeken.

In de Goudse Schouwburg wordt vervolgens op maandag 16 januari 2017 de winnaar bekend gemaakt.


Openingstijden

Maandag: 08.00 - 18.00 uur
Dinsdag: 08.00 - 18.00 uur
Woensdag: 08.00 - 18.00 uur
Donderdag: 08.00 - 18.00 uur
Vrijdag: 08.00 - 18.00 uur
Zaterdag: 08.00 - 17.00 uur
Zondag: Gesloten

Contact

Jan Dros | Lekker eten
Lopikerstraat 28
2871 BX Schoonhoven
T: 0182 - 382 680
M: info@jandros.nl