Jan Dros, groente- en fruitspecialist in Schoonhoven en omgeving

Jan Dros: nu ook voor ‘tafeltje-dekje’

  • 4 minuten leestijd
  • 25 april 2017

Jan Dros: nu ook voor ‘tafeltje-dekje’

2017 is nu al een bijzonder jaar voor Jan Dros. De actieve ondernemer viert een jubileum (35 jaar) en startte onlangs, in samenwerking met stichting SWOS, met het bezorgen van kant-en-klare maaltijden bij ouderen thuis.

Jan Dros ziet er deze namiddag nog fris uit voor iemand die iedere werkdag al om 4 uur in de winkel staat om de eerste voorbereidingen te treffen voor de dagelijkse maaltijden. Veel klanten weten hierdoor de verswinkel in hartje Schoonhoven te vinden. “35 jaar geleden waren we de eerste in de regio die startte met voorgesneden groente. Gemak dient immers de mens.

“35 jaar geleden waren we de eerste in de regio die startte met voorgesneden groente. Gemak dient immers de mens.”

Anno 2017 zijn we enkele stappen verder en bedienen we klanten met kant-en-klare maaltijden op maat”, stelt Jan Dros, die met zijn team maaltijden samenstelt die niet alleen dagvers zijn, maar ook geen E-nummers en conserveringsmiddelen bevatten. De groenten in de gerechten zijn onbespoten/biologisch en het vlees is van de keurslager.

De versspecialist startte onlangs een samenwerking met stichting SWOS om ook ouderen iedere dag thuis te laten genieten van een kwalitatief goede en gevarieerde maaltijd. “De maaltijden worden drie keer per week door de vrijwilligers op vaste tijdstippen rondgebracht in Schoonhoven. Daarnaast voorzien we zelf iedere vrijdag ouderen in Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude en omgeving op bestelling van maaltijden en vers fruit.”

De doelgroep is divers. “Het betreft vooral zelfstandig wonende ouderen, die niet meer zelf willen of kunnen koken. Of ouderen die tijdelijk uit de running zijn, bijvoorbeeld vanwege een operatie. Voor deelname aan de service hoeft men niet voor iedere dag een maaltijd te bestellen. Voor één of enkele dagen per week is ook mogelijk.”

Geen alledaagse maaltijden

Per week is er de keuze uit 21 gerechten, bestaande uit drie hoofdgerechten per dag, eventueel aangevuld met een voor- en nagerecht. Jan Dros en medewerkers bereiden zeker niet alleen de ‘geijkte’ maaltijden. Zo vermeldt de menulijst onder andere ook paddenstoelensoep en zalmmootjes. Voor meer informatie over deze maaltijdservice: Stichting SWOS (0182-381227) of Jan Dros (0182-382680).

“Jan Dros en medewerkers bereiden zeker niet alleen de ‘geijkte’ maaltijden.”

In de winkel -’Jan Dros Lekker Eten’ aan de Lopikerstraat- is voor de kanten-klare maaltijden een vaste plaats ingeruimd. Daarnaast levert de versspecialist dagelijks aan bedrijven in de Zilverstad en omgeving, bijvoorbeeld voor de werknemers die overwerken.

Jan Dros en zijn team zetten ook dit jaar de schouders onder het verder perfectioneren van het bedrijfsproces. “Afgelopen jaar kregen we in de verkiezing ‘Groenteman met een Ster’ onze eerste ster. Dit jaar gaan we hopelijk op herhaling. Medewerkers van de verkiezing komen opnieuw een kijkje achter de schermen nemen, waarbij ze alle facetten, waaronder hygiëne, onder de loep nemen.

Daarnaast kunnen we mysterie shoppers in de winkel verwachten. We zien de uitkomst met vertrouwen tegemoet en hopen natuurlijk op een tweede ster.”Wil je graag dat we je boodschappen alvast verzamelen? Bel ons dan met je bestelling op: 0182 382680 of mail info@jandros.nl.